ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, άρα ΥΠΑΡΧΩ !!!  
Πολλές γυναίκες που ασκούν επαγγέλματα που δεν αφήνουν χώρο για καλλιτεχνική έκφραση ή νιώθουν εγκλωβισμένες σε μια ανιαρή καθημερινότητα βρίσκουν διέξοδο στο πλέξιμο, γιατί προάγει τη δημιουργικότητά τους. 
Απαιτείται κάποιος χρόνος για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, αλλά μόλις νιώσεις ότι «ορίζεις» τις βελόνες, όλα είναι δυνατό να συμβούν!  
Φαίνεται, μάλιστα, ότι το να περνάς τον όποιο ελεύθερο χρόνο σου με 2 βελόνες και ένα κουβάρι νήμα μπορεί να έχει ακόμη και θεραπευτικές προεκτάσεις.                                

Πλέξιμο, το θεραπευτικό 
Μη βιαστείτε να σκεφτείτε ότι ο τίτλος είναι υπερβολικός. Στο εξωτερικό, και κυρίως στην Αγγλία, το πλέξιμο συγκαταλέγεται στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην εικαστική θεραπεία (art therapy). Αλλά και στην καθημερινή ζωή διαθέτει την ίδια «θεραπευτική» δύναμη. Λειτουργεί συνενωτικά για τις γυναίκες που ασχολούνται με αυτό, ως ένα ισχυρό μέσο κοινωνικοποίησης. Από τις γιαγιάδες που μαζεύονται στις αυλές των σπιτιών και πλέκουν παρέα κουβεντιάζοντας έως τις σύγχρονες νέες γυναίκες που συναντιούνται στα ειδικά σεμινάρια και γίνονται φίλες πλέκοντας, όλες ασυναίσθητα κάνουν εκείνη τη στιγμή τη δική τους «ψυχοθεραπεία» και απολαμβάνουν το μικρό τους διάλειμμα από την καθημερινότητα. Την ίδια στιγμή, οι ρυθμικές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις των βελόνων και των χεριών γίνονται το νέο «μάντρα» των γυναικών, που ανοίγει τις πόρτες στην αυτοσυγκέντρωση και τη χαλάρωση. Αυτή η αγχολυτική του ιδιότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που έχει επανέλθει στο προσκήνιο και έχει γίνει τόσο δημοφιλές.

Το πλέξιμο βλάπτει σοβαρά... τις κακές συνήθειες                                             
Σκεφτείτε πόσο μπορεί να σας βοηθήσει το πλέξιμο στην προσπάθειά σας να κόψετε ή να μειώσετε το κάπνισμα! Ένα από τα βασικά προβλήματα των καπνιστών που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης είναι το πώς θα απασχολήσουν τα χέρια τους. Το πλέξιμο αποτελεί σίγουρα μια πιο δημιουργική και θηλυκή λύση από ό,τι το κομπολόι... 
Εξίσου θα ωφεληθείτε αν θέλετε να περιορίσετε τις συστηματικές επιδρομές στο ψυγείο. Είπαμε, το πλέξιμο κρατά χέρια και μυαλό απασχολημένα!                                                

Το "δικό μας στέκι"  βρίσκεται στο Πέραμα, με ολιγομελή τμήματα για προχωρημένες και αρχάριες :             Τηλ. Επικοινωνίας : 698 310 1306