Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Προχώρα ΧΘΕΣ !!!


Είναι στιγμές που νιώθεις εγκλωβισμένος. Στη δουλειά σου, στις σχέσεις σου, ακόμα και με τους ανθρώπους που σε περιβάλουν.
Οι επιλογές σου δεν σε καλύπτουν πια, ο δρόμος που έχεις πάρει νιώθεις πως έχει φτάσει σε αδιέξοδο και αδυνατείς να πιστέψεις πως έχεις επιλογές. Νιώθεις σαν αράχνη, εγκλωβισμένη στον ίδιο της τον ιστό και σε κάθε προσπάθεια να ελευθερωθεί φυλακίζεται όλο και περισσότερο στα σχεδόν αόρατα δεσμά της. 
Προσπαθείς και προσπαθείς και αφήνεσαι στη μοίρα σου... Σ΄ αυτήν που μόνο εσύ τη βλέπεις προδιαγεγραμμένη και δυσοίωνη.
Φοράς τον μανδύα της απογοήτευσης και της παραίτησης και αναρωτιέσαι γιατί τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Κατηγορείς την τύχη που δεν στάθηκε καλή μαζί σου και θυμώνεις με την άδικη μοίρα σου ή τον θεό σου, που σου γύρισε την πλάτη για τα καλά.
Και γίνεται σιγά-σιγά η ζωή σου τροφή του θυμού σου και μόνο. Ενός θυμού που αφού αγριέψει και θεριέψει στα σωθικά σου σαν άγριος λύκος, είναι έτοιμος να κατασπαράξει τα πάντα έχοντας ήδη κατασπαράξει εσένα ...
Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι προδιαγεγραμμένο... Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, η δική σου στάση είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα τελικά. Κι αν εσύ αρνηθείς να ταΐσεις αυτόν τον λύκο, δεν θα δυναμώσει ποτέ αρκετά για να βλάψει κανέναν.
Βγάλε το μανδύα της παραίτησης ...  Φόρεσε εκείνον της τόλμης και της αποφασιστικότητας... Αντιμετώπισε τη ζωή με το ρεαλισμό και τη δύναμη που της πρέπει. Αναγνώρισε ως δεδομένα όσα συνέβησαν, πένθησε για όσα ενδεχομένως έχασες, αποδραματοποίησε ό,σο μπορείς τις καταστάσεις που σε τραυμάτισαν και σ΄ έφεραν ως εδώ... Βάλε όμως και τυπικά το τέλος, σε ό,τι ήδη έχει τελειώσει !!!
Ανέλαβε τις ευθύνες σου, καταλόγισε τις ευθύνες που αναλογούν στους άλλους, συγχώρεσε εσένα αλλά κι εκείνους και αποφάσισε να ελευθερώσεις τον εαυτό σου, κάνοντας πρώτος το βήμα ... 
Προχώρα !!! Η Ζωή θέλει δύναμη, τόλμη και σθένος, αποφασιστικότητα και πίστη... Έχεις τη γνώση να προχωρήσεις ... Προχώρα ΧΘΕΣ !!!
Γιατί ό,τι δεν προχωρά ατροφεί ... Ό,τι δεν κινείται, λιμνάζει ... Ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει ... Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται !!!
Το σύμπαν σου δίνει ό,τι χρειάζεσαι ... !!! Προχώρα !!!
΄Ετσι Απλά και όμορφα ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου